Już dawno temu o nich czytałam, większość blogów szalała na ich punkcie, ale dopiero dzisiaj odważyłam się spróbować je upiec. I na pewno spróbuję jeszcze raz. Wyszły pyszne. Następnym razem zrobię z brzoskwiniami z puszki.
Są proste w wykonaniu, szybko się robią, szybko się jedzą:)
Składniki
250 g mąki
250 g białego sera (użyłam twarogu półtłustego)
170 g masła o temperaturze pokojowej
5 jabłek
cukier puder do posypania
Mąkę, ser i masło zagnieść.
Rozwałkować i wykrajać przy pomocy szklanki kółka,
na każde położyć 1/8 obranego i oczyszczonego z gniazd jabłka.
Złożyć na pół i zlepić na rogach. Piec ok 30 minut w 180 stopniach. Wyszło mi 38 ciastek. Smacznego.
czwartek, 17 kwietnia 2008
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz